Kari Nord

Kari Nordheim, Kari Nord i PRESSE


Salangen biennale 22

TRYKK HER: Artikkel fra Folkebladet. Opplevelse av abstrakt kunst

Hakapik HER

KUNSTKRITIKK

Den 74. Nordnorske kunstutstilling 2020

Den 74. Nordnorske Kunstutstilling preges mer av nysgjerrighet og søken, enn bastante svar og høye rop. Og heller enn å være et samstemt kor, domineres utstillingen av sterke enkeltstemmer. Men det betyr ikke at stemmene ikke fortjener å lyttes til. For hele artikkelen trykk HER

FOLKEBLADET
For å se artikkel om Flyttet nordover etter 40 år: Trykk her: Artikkel fra Folkebladet

Østlandsutstillingen

"Til jord", format 115 x 140 cm, utstilt på 

Maria Veie Sandvik: Kari Nordheim har laget et verk som både kan leses som abstrakt og som et landskap. Verket domineres av et hvitt midtfelt som strekker seg og flommer ned fra høyre del av bildet som en sprutende foss. Vassdraget omkranses av brune steiner, drivved og kvister. På tross av bildets figurative karakter er det slående friskt uten tilsnitt til bruk av klisjeer eller enkle virkemiddel. Tittelen "Til jord" gir assosiasjoner til begravelse - kan vi skimte noe som er dødt? Nordheim utfordrer oss med denne tittelen til å sette fokus på hva som er skjedd i det området som oversvømmes.

Trykk på bildet for å se link


VARINGEN

Link til Himalaya TRYKK på bildet for å se artikkelen.


VARINGEN 14. januar 2015 

På knivseggen i Castell Vittorio

TRYKK HER

Cosmo-week

I forbindelse med Cosmo-week i St. Petersburg ble jeg invitert til å delta på en Workshop. Sammen med kunstnere fra Finnland og Russland studerte vi tidligere uttrykk av Cosmos og skulle så lage vårt moderne uttrykk.
Dette et ett av de to bildet jeg malte som var med i utstillingen i Planetariet i St.Petersburg fra 25.mai 2013.